Важна победа за “Фрегата” в шампионата

“Фрегата” победи един от преките си конкуренти за място в плейофите.
След двуседмично прекъсване на шампионата, “Спартак” Варна бе потопен от торпедата на мъжката Фрегата. Момчетата на тандема Добрев/Радев изигра прекрасно първо полувреме, в което не дадоха шанс на гостите от Варна да надигнат глава и през цялото време водеха в резултата. Страхотна игра в защита и добри прояви в нападение на целия отбор донесоха преднина от 18:10 на почивката.
След паузата Фрегата не сви платната и поведе 25:16, за да настъпят тежките минути съпроводени с много умора и пропуски в нападение. В тежък момент юношата на отбора Данийл Чумаш се оказа успешна смяна на вратата и няколко спасявания допринесе за крайното 30:27. С важни попадения в последните 10 минути се отличиха Атанас Буланов и Милен Стоянов.
При голмайсторите се отличиха Марио Марев с 11 попадения и 73% успеваемост и Росен Колев с 9 попадения с 56%.

Във временното класиране Фрегата се затвърди в челната четворка. В следващия кръг отборът почива, след което на 26 ноември гостува на шампиона от Шумен 61, а на 09.12 закрива полусезона с мач срещу студентите от НСА, където се състезават няколко юноши на клуба ни.

Сподели:

Други новини

Важна победа за “Фрегата” в шампионата

“Фрегата” победи един от преките си конкуренти за място в плейофите. След двуседмично прекъсване на шампионата, “Спартак” Варна бе потопен от торпедата на мъжката Фрегата.